SİVAS / MERKEZ - Vali Muammer Bey İlkokulu

Nis

Okul Rehber Öğretmenimiz Zeliha KURT tarafından 4. Sınıf öğrencilerimize üst öğrenim kurumları tanıtımı yapıldı.

Seminer içeriğinde ;

1. Ortaokula genel bakış

2. ⁠Ortaokul türleri

3. ⁠Zorunlu ve seçmeli dersler

4. ⁠LGS

5. ⁠Başarılı bir ortaokul serüveni için öneriler yer almıştır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda düzenlenen törenle çoşkuyla kutlandı. Çok sayıda etkinlik ve yarışmada görev alan çocuklar bayramın tadını doya doya çıkardı. Törende emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor; barış ve sevgi dolu nice bayramlar diliyoruz.

Nis

Okul Rehber Öğretmeni Zeliha KURT tarafından 4. sınıf öğrencilerimize; Meslek seçimi neden önemlidir? Yeteneklerim nelerdir? İlgilerim nelerdir? Nasıl bir meslek seçmeliyim? Meslek tanıtımı konulu sınıf rehberliği yapılmıştır. "Benim Değerli Defterim" etkinliği ile ilkokul yaşantılarına dair güzel bir hatıra çalışması yapılmıştır.

Nis

Anasınıfı öğrencilerimiz çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Küçük yaşta ağaç sevgisini geliştiren ve daha yeşil bir gelecek için fidan dikme etkinliğine katılan öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi" kapsamında okulumuz öğrencilerine Uzman Diyetisyen İrem Oya YILMAZ tarafından "Sağlıklı Beslenme" eğitimi verildi. Eğitim için Uzman Diyetisyen İrem Oya YILMAZ'a teşekkür ediyoruz.

Mrt

"HEDEF-Sanat Projesi" kapsamında okulumuz 4/B sınıfı öğrencileri Sivas Olgunlaşma Enstitüsü'nü ziyaret etti. Öğrencilerimiz ebru, seramik ve yöresel bez bebek yapımı hakkında bilgi aldılar. Ayrıca kendilerine çeşitli malzemelerle bileklik yaptılar. Öğrencilerimize çeşitli sanat dalları hakkında bilgi veren enstitü çalışanlarına ve geziyi düzenleyen öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Sivas Valiliği himayesinde yürütülen "Hedef Projesi" kapsamında 1/A ve 1/C sınıfı öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek pizza hazırladılar ve afiyetle yediler. Öğrencilerimize yemek yapma konusunda bilgi veren eğitmenlere ve geziyi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda açılan Model Uçak kursunda öğrencilerimiz el becerilerini göstererek çok güzel eserler tasarladı. Kursu veren öğretmenimiz Bilal ARSLAN'a ve öğrencilerine emekleri için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 4/B sınıfında düzenlenen "Hikaye Kitabı Yazma" yarışmasında Berat YEĞİN birinci seçilmiştir. Yarışmaya katılan ve özgün hikayeler yazan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Çocuklar İçin Trafik Eğitimi  (Trafik Dedektifleri) Projesi kapsamında öğrencilerimize İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi personelleri tarafından eğitim verildi,

Mrt

İbn-i Sina Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilerimize "Ağız ve Diş Sağlığı" eğitimi verildi. Eğitimi veren Diş Hekimi Resul KARAHAN'a teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kültür Miras projesi kapsamında 1/A ve 1/C sınıfı öğrencileri Sivas Arkeoloji Müzesine ziyaret gerçekleştirdi. Çocuk atölyesinde kil ile çalışan öğrencilerimiz gördükleri eserleri yapmaya çalıştı. Geziyi düzenleyen sınıf öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından okunan hatime müteakip öğrencilerimize mevlid şekeri ikram edildi, şiirler okundu.

Mrt

Okul Rehber Öğretmeni Zeliha KURT tarafından 4. sınıf öğrencilerimizle "Akran zorbalığı" konusu işlendi. Konu "Arkadaşlık çiçeği" ile taçlandırıldı. Etkinlik sonunda "Zorba Olma Kanka Ol!" şarkısı ile eğlenerek dostluk kavramı güçlendirildi. Hep birlikte "Zorbaya Dur De!" diyoruz.

Mrt

Okul Rehber Öğretmeni Zeliha KURT tarafından anasınıfı öğrencilerimizle "Arkadaş olmak" konusu işlendi. Etkinlik sonunda arkadaşlık güzeldir dinozorları renklendirildi. Hep birlikte "Zorbaya Dur! De" diyoruz.